Karabuğday Pilavı Tarifi

Resmi büyüt  / Azalan   © Makale telif hakkı AileBabası Adlı Üyeye Aittir,İzinsiz Kullanmayın.

#Tarihi# 22-1-2018

Atla
Karabuğday Pilavı Nasıl Yapılır?
Yapışmaz bir tavayı yağ koymadan iyice ısıtın. Isınan tavaya karabuğdayı koyun ve 2-3 dakika aralarda karıştırarak kavurun. Tavanın altını kapatın.
Mantarları ince dilimler halinde doğrayın. Bir pilav tenceresinde 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Dilimlediğiniz mantarları tencereye koyup bıraktıkları suyu çekene kadar arada karıştırarak soteleyin. Sotelenen mantarları bir tabağa alın.
Aynı bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını alın, ince ince doğradığınız soğan ve sarımsağı orta ateşte kavurun. Soğan kavrulduktan sonra tavada beklettiğiniz karabuğdayı ve tavuk suyunu tencereye aktarın.
Tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra ocağı kapattığınız pilav tenceresine mantarları ekleyin ve karıştırın.
Afiyet olsun.
Anahtar kelimeler Karabuğday Pilavı Tarifi  Yemek Tarifleri 233640ggb1f74f7yqgug6n
RelayRelay
Cevap

Magic

İlk Cevaplayan Siz Olun

B Color Link Quote Code Smilies
AileBabası

Site Yöneticisi

  • Konular

    8

  • Mesajlar

    7

  • Takipçiler

    1

Copyright © 2001-2019 Comsenz Inc.  Powered by Discuz! X3.4