Lahana turşusu nasıl yapılır?
Beyaz lahanayı yapraklarından ayırın. Bol suda iyice yıkayarak temizleyin. Beyaz lahananızın kök kısmını ayırarak bir kenara alın.
4-5 eşit parçalara böldüğünüz lahanayı çok küçük olmamak kaydıyla istediğiniz boyutta doğrayın. Bol suda yıkayın ve suyunu süzdürün.
Havuçlarınızın kabuklarını soyun ve dilediğiniz büyüklükte ve şekilde kesin. Sarımsaklarında kabuklarını soyduktan sonra ince ince halkalar şeklinde doğrayın.
Sıcak suyla çalkaladığınız kavanozunuzun içine nohutları koyun. Derin bir kapta lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovarak tatlarını almalarını sağlayın.
Kavanoza aldığınız bu karışımdan bir parça koyun ve üzerine maydanozu, havucu, biberleri ekleyin işlemi tekrarlayarak kavanozu ağzına kadar doldurun.
Kavanozu malzemelerle ağzına kadar doldurduktan sonra derin kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanozunuza ekleyin.
Hazırladığınız karışım kavanozun en üstünü kapatacak şekilde dolduysa kapağının kapatın ve güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün muhafaza edin.
Lahana turşusu püf noktası
Kavanozda hiç boşluk kalmamasına dikkat edin. Kavanozunuzun dibini mutlaka sıcak suyla durulayın bu kavanozunuzun sterilize olmasını sağlar.
Turşunuzu ara ara kontrol ederek malzemelerin sağlamlığını gözden geçirin.
Kavanoza eklediğiniz su az gelirse içme suyunu arttırtabilirsiniz.
Lahana turşusunun faydaları
Lahana turşusu aynı zamanda sağlığımıza inanılmaz faydalar sağlamakta. Ancak lahana turşusunun besleyici özelliğinden faydalanmak için uzmanlar ev yapımı sirke ile yapılmasını öneriyorlar. Ev yapımı sirke ile yapılan lahana turşusu sağlığınıza inanılmaz faydalar sağlıyor.
İşte lahana turşusunun sağlığınıza olan faydaları
Lahana turşusu fermente bir besin olduğundan sağlık açısından oldukça faydalıdır. İçerisinde yer alan yüksek besin değeri, zinde ve sağlıklı olmanıza yardımcı olmaktadır.