Mutfakta bilmeniz gereken bazı püf noktalar-1

Resmi büyüt  / Azalan   © Makale telif hakkı Aysel19 Adlı Üyeye Aittir,İzinsiz Kullanmayın.

#Tarihi# 8-2-2018

Atla
Anahtar kelimeler Mutfakta bilmeniz gereken bazı püf noktalar-1  Mutfak Püf Noktaları 223918a4xs7pxn4q75roop
1. Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar.

2. Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir.

3. Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.

4. Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

5. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız.


6. Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.

7. Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.

8. Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.

9. Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.

10. Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
RelayRelay
Cevap

Magic

İlk Cevaplayan Siz Olun

B Color Link Quote Code Smilies
Aysel19

İlerleyen Üye

  • Konular

    11

  • Mesajlar

    11

  • Takipçiler

    1

Copyright © 2001-2019 Comsenz Inc.  Powered by Discuz! X3.4