Mutfakta bilmeniz gereken bazı püf noktalar-3

Resmi büyüt  / Azalan   © Makale telif hakkı Aysel19 Adlı Üyeye Aittir,İzinsiz Kullanmayın.

#Tarihi# 8-2-2018

Atla
Anahtar kelimeler Mutfakta bilmeniz gereken bazı püf noktalar-3  Mutfak Püf Noktaları 224218dcj9m9y2jjbxmjkl
1. Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır.

2. Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın.

3. Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz.

4. Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.

5. Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın.

6. Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.

7. Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz.

8. Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın.

9. Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun.

10. Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atı
RelayRelay
Cevap

Magic

İlk Cevaplayan Siz Olun

B Color Link Quote Code Smilies
Aysel19

İlerleyen Üye

  • Konular

    11

  • Mesajlar

    11

  • Takipçiler

    1

Copyright © 2001-2019 Comsenz Inc.  Powered by Discuz! X3.4