Kanser tedavisinde bitkisel ürünler bilinçli kullanılmalı

Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin Yönetici
Site Kurucusu
Site Kurucusu
Mesajlar: 74
Kayıt: Cum Kas 23, 2018 7:23 pm
Teşekkür etti: 1 kez
Teşekkür edildi: 1 kez
İletişim:

Kanser tedavisinde bitkisel ürünler bilinçli kullanılmalı

Mesaj gönderen admin Yönetici » Sal Ara 11, 2018 9:21 am

Tedavi sırasında hastaların en çok yaşadığı sorunların başında iştahsızlık gelmektedir. Azar azar ama sık yemek yiyerek iştah arttırılabilmektedir. Kuruyemiş, muz gibi yiyecekleri sıklıkla tüketmelisniz. 

Kemoterapinin en sık rastlanan yan etkilerinden biri de mide bulantısı ve kusmadır. Kokusu ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınarak, kraker ya da kızartılmış ekmek tüketmek bulantıyı bastırmak için faydalı olabilmektedir. Sıvı ihtiyacını yemekle beraber tüketmektense öğünler arasında almak bulantı hissini azaltmaktadır. Bol kıyafetleri tercih ederek zencefil çayı tüketmek olumlu sonuçlar verebilmektedir. Ekşi, asidik ve boğazı tahriş edecek besinlerden kaçınarak, yiyecekleri çok sıcak ya da soğuk tüketmemek gerekir. Ağız içindeki yaralar çoksa besinler püre haline getirilebilir. Ağız kuruluğunu gidermek için sık aralıklarla su içip tatlı yiyecek ya da içecekler tüketmek, rahatlama hissi vermektedir. Sakız çiğnemek, şeker emmek, limon ya da zencefil kullanmak ağız kuruluğunu ve acılık hissini giderebilmektedir. İshal ya da kabızlık sorunları ile kemoterapi tedavileri sırasında sıkça karşılaşılmaktadır. İshal için lifli gıdalar, yağlı yiyecekleri, süt ürünlerini ve tatlandırıcı içeren besinleri azaltılması gerekmektedir. Tuzlu ayran, yeşillikler, muz, domates, patates gibi sodyum ve potasyum içeren besinleri tüketmek önemlidir. Kabızlık için ise bol lifli yiyecek tüketerek hareket etmeye çalışılmalıdır. Her iki durumda da bol su tüketmek olumlu sonuçlar vermektedir.

Kamuoyunda sıkça tavsiye edilen ısırgan gibi bazı bitkilerin kemoterapi ilaçlarıyla etkileşebileceği tedavinin etkinliğini azaltarak veya yan etkilerini artırarak olumsuz sonuçlara yol açabileceği bilinmelidir. Bunlar; sarımsak, malign melanom, soya, keten tohumu, sarı kantaron otu, ginseng, ekinezya, kedi otu, gingko biloba ve greyfurt.



Cevapla

“Alternatif tıp” sayfasına dön